martie 2015 – aprilie 2016

Asociatia Romana pentru Promovarea Sanatatii, in parteneriat cu Societatea Academica din Romania si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a implementat in perioada 1 martie 2015 – 30 aprilie 2016 proiectul Discriminarea Imigrantilor in Domeniul Drepturilor Civile – DIM. Proiectul a beneficiat de o finantare nerambursabila in valoare de 74.664 EUR.

DIM a urmarit promovarea intelegerii multiculturale, a tolerantei si combaterea discriminarii imigrantilor in Romania prin cercetarea in premiera a fenomenului discriminarii strainilor in domeniul drepturilor civile si imbunatatirea masurilor si practicilor antidiscriminare.

Pe baza raportului de cercetare, actorii institutionali implicati au formulat un policy brief continand recomandari de politici si masuri antidiscriminare.
Campania antidiscriminare a sustinut celelalte activitati din proiect, printr-un efort continuu de constientizare a autoritatilor publice, angajatorilor, publicului larg si imigrantilor privind drepturile omului.

Proiectul a fost finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org.